GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-09-2026 12:10

Sakarya sahillerinde can nöbeti: 362 kişi kurtarıldı, kayıp yaşanmadı

Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde yaz sezonu boyunca görev yapan cankurtaran ekipleri, yüzlerce kişiye müdahale ederek can kaybının önüne geçti.

Sakarya sahillerinde can nöbeti: 362 kişi kurtarıldı, kayıp yaşanmadı

Sakarya’nın Karadeniz’e kıyısı bulunan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerindeki sahillerde yaz sezonu boyunca görev yapan cankurtaran ekipleri, yoğun mesaiyle sezonu tamamladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan 78 kişilik uzman ekip, jet ski, ATV ve botlarla sahillerde güvenliği sağladı. 6 Haziran’da başlayan yaz sezonu boyunca ekipler, toplam 478 vakaya müdahale etti.

362 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Sezon boyunca boğulma tehlikesi yaşayan 362 vatandaş, cankurtaranların zamanında müdahalesiyle kurtarıldı. Ekipler ayrıca sahillerde ailelerini kaybeden 116 çocuğu da bularak güvenli şekilde ailelerine teslim etti.

Toplam 478 vakaya müdahale eden ekiplerin çalışmaları sayesinde yaz sezonunda sahillerde can kaybı yaşanmadı.

Jet ski, ATV ve botlarla desteklenen ekipler, özellikle yoğunluğun arttığı günlerde sahillerde devriye faaliyetlerini sürdürerek vatandaşların güvenli bir şekilde denize girmesi için görev yaptı.

AdminAdmin