GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-04-2024 16:20

Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Odası Başkanı Tepe’den vatandaşlara çağrı! “Alış verişinizi yerel esnaftan yapın”

Ramazan ayının sonlarına doğru gelirken, piyasalarda bayram havasına girmeye başladı. Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe, bayram alışverişlerinin yavaş yavaş başladığını belirterek, vatandaşların yerel esnaftan alış veriş yapmalarını istedi.

Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Odası Başkanı Tepe’den vatandaşlara çağrı! “Alış verişinizi yerel esnaftan yapın”

Son güne bırakmayalım:

Sakaryalı halkının bayram alışverişine rağbet gösterdiğini belirten Yekta Tepe, gazetemize yaptığı açıklamada; “Piyasalarda bir bayram hareketi, bayram havası esmeye başladı. Özellikle Katkı Pazaryeri esnafları olarak fiyatların oldukça makul olduğunu söyleyebilirim. Sakarya halkı bayram alışverişi yapmayı seviyor. Bu alışveriş yoğunluğunu son bir haftada görebilirsiniz. Sakarya merkezinde aşırı bir yoğunluk olur. Bu sebepten vatandaşlarımızın alışverişlerini biraz daha erken yapmalarını talep ediyoruz. Alış verişi son günlere bırakan vatandaşlar, hem kendileri, hem de esnaflara büyük sıkıntı yaşatıyor. O nedenle alışverişlerimizi biran önce yapmalı, yaparken de yerel esnafımızın kapısını çalmalıyız” dedi.

Günü kurtarmak:

Kışlık ürünlerin indirime girdiği ve mevsimlik ürünlerin satışının artığı günlerde, tercihin mevsimlik ürünler olduğunu söyleyen Başkan tepe; “Eskiden indirimlerde satışlar katlanırdı. Vatandaş gelecek sene giyeceği ürünleri sezon sonu indirimlerden alırdı. Ancak sor yıllarda yaşanan ekonomik kriz dolayısı ile vatandaş ancak sezonluk giyebileceği ürünleri tercih ediyor. Yani günü kurtarmak istiyor” şeklinde konuştu.

Bütçeye göre :

Katlı Pazaryeri esnaflarından olan Arif Şimşek ise; “İnsanlar bir şekilde kendini mutlu etmek istiyor. Bayram yaklaşıyor, alışveriş yoğunluğumuzun artması muhtemel fakat havalar malum bunun etkisini hissedebiliriz. Bayram zamanında yoğunluğumuzun sebebi insanların kendilerini mutlu etmek istemeleri. Bayram alışverişinde bu sebepten yer edinmiş bir kültür. Fiyatlar her kesime göre değişiyor. Herkes kendi bütçesine göre hareket edecektir” dedi.

Yener Yılmaz isimli esnafı ise; “ Ramazan dolayısıyla bir durgunluk yaşanıyor. Bu rutin bir şey zaten. Her Ramazan'da olan bir şey. Nasip olursa bu hafta itibari ile işler hareketlenmeye başlayacak. Sakaryalılar gerçekten yoğun alışveriş yapıyorlar. İnşallah umduğumuz gibi bir bayram alış veriş sezonu geçiririz. Aylardır siftah yapmadan kapattığımız çok gün oldu. İnşallah bayram alışverişi ile o siftahsız günlerin açığını kapatırız” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin