YEREL
Giriş Tarihi : 13-07-2023 15:35

Sakarya’da 18 bin 871 yapılandırma başvurusu

31 Mayıs’ta açıklanan vergi affı ve borç yapılandırması için başvurular 3 Temmuz itibariyle bitti. Sakarya’da 18 bin 871 başvuru yapıldı.

Sakarya’da 18 bin 871 yapılandırma başvurusu

Vergi affı borç yapılandırması geçtiğimiz günlerde son buldu. 2 bin liranın altındaki vergi borçlarını silen, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise 12, 18, 24,36 ve 48 ay eşit taksit hakkı sunan vergi affı borç yapılandırma başvurularında gelinen son durumu Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş anlattı.

İndirimli ödeme

SGK yapılandırmasının ne olduğunu açıklayan Erhan Çavuş, “7440 sayılı kanun ile birlikte SGK’ya işverenlerin ve Bağ-Kurluların Sosyal Güvenlik Kurumuna olan vadesi geçmiş borçlarını, gecikme zammında indirimli olarak ödemesidir” dedi.

Ödeme planları teslim edildi

Müracaatların 3 Temmuz tarihi itibariyle sona erdiğini belirten Erhan Çavuş, “3 Temmuz’a kadar 12 bin 730 işverenimiz yapılandırmaya müracaatta bulundu. 6 bin 141 kişi de 4B sigortalısı olarak müracaatta bulundular bizde gerekli işlemleri yaparak ödeme planlarını teslim ettik” ifadelerini kullandı.

Hangi borçlar yapılandırmaya giriyor?

Hangi borçların yapılandırma kapsamına girdiğini söyleyen Çavuş, sigorta prim borçları ve idari para cezası ile geçmiş dönemden kendilerine kalan borçlar ve genel sağlık sigortası borçlarının yapılandırma içinde olduğunu dile getirdi.

AdminAdmin