GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 15:05

Sakarya'da 29 Ekim kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı

Sakarya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıldönümü kutlamaları, Vali Yaşar Karadeniz ve il protokolünün katılımıyla Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Sakarya'da 29 Ekim kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı

Sakarya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıldönümü kutlamaları, Vali Yaşar Karadeniz ve il protokolünün katılımıyla Valilik Kampüsü'ndeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ramazan Sedat Baş ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla birlikte, kent orkestrası eşliğinde İstiklal Marşı söylendi ve bayrağımız göndere çekildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü vesilesiyle Valilik önünde düzenlenen törende katılımcıları selamlayan Vali Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, gençlerin ve çocukların bayramlarını kutladı.

Sakarya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıldönümü kutlama programı şu şekilde olacak;

29 EKİM PAZAR GÜNÜ
29 Ekim Cumartesi günü Vali Yaşar Karadeniz, "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nin ekinde yer alan sıraya göre makamında tebrikleri kabul edecek.

RESMİ GEÇİT TÖRENİ
29 Ekim Pazar günü etkinlikleri ise saat 10.00 itibarıyla başlayacak.

Saat 10.00'da başlayacak olan kutlama etkinliklerinin beraberinde öğrenciler şiir okuyacak ve Sakarya'nın farklı yörelerine ait folklor gösterileri yapılacak.

FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında organize edilen Fener Alayı Yürüyüşü, 29 Ekim Pazar günü saat 20.00'da başlayacak. Yürüyüş, Çark Caddesi'nin başından (Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu tarafından) başlayıp Demokrasi Meydanı'nda son bulacak.

AdminAdmin