YEREL
Giriş Tarihi : 05-10-2023 16:00

Sakarya'da kurs merkezlerine büyük denetim! 4 kurs kapatıldı

Sakarya'da Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen denetimlerde kurs merkezlerine büyük denetim yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda 30 kursa idari para cezaları kesilirken, ruhsatsız ya da ruhsat alanı dışında hizmet sunan 4 kursun kapılarına ise kilit vuruldu.

Sakarya'da kurs merkezlerine büyük denetim! 4 kurs kapatıldı

Eğitim alanında izinsiz faaliyet gösteren kurumların yakın takibe alındığı bir dönemde, Sakarya'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı müfettişler harekete geçti. Şehir genelinde yapılan denetimler, eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı.

İKİ BAKANLIK ORTAKLAŞA ÇALIŞIYOR!
Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü denetimlerde, izinsiz faaliyette bulunan eğitim ve danışmanlık merkezleri, kurs merkezleri, etüt merkezleri, matematik kulüpleri, satranç kursları gibi birçok kurum mercek altına alındı. Valiliklere, bu tür yerlerde inceleme ve soruşturma başlatılması için talimat verildi.

30 KURSA CEZA YAĞDI!
Sakarya'da denetimleri gerçekleştiren Milli Eğitim Müfettişleri, yaptıkları inceleme sonucu 30 kursa kusurlarından dolayı idari  para cezası yağdırdı. Ayrıca bu kursların yöneticilerine de kamu hizmeti vasfında görevlerde bulundukları için idari ve disiplin cezaları da uygulandı. 

4 TANE KURSUN KAPISINA KİLİT VURULDU!
Bu kursların bazılarına kapatma kararı da alındı. Özellikle ruhsat dışı faaliyet gösteren ya da hiç ruhsat almadan hizmet veren 4 kursun kapılarına kilit vurulduğu öğrenildi. Kursların isimleri öğrenilemedi. 

SAYI DAHA DA ARTABİLİR
İlçelerde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Belediyeleri ve Mal Müdürlüklerinden 1'er temsilciden oluşan 4 kişilik komisyonlar ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri şikâyetleri değerlendirmeye ve denetlemelerine devam ettiği, ceza kesilen ya da kapatılan kurs sayısının artabileceği öğrenildi. 

AdminAdmin