GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-08-2023 20:37

Sakarya'da veterinerler iş bırakıyor

Doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının sık sık iş bırakma eylemi yaptığı ülkemizde, veterinerler de şiddet olaylarına dur demek için iş bırakma kararı aldı. Sakarya'daki tüm kliniklerin kapalı olacağı açıklandı.

Sakarya'da veterinerler iş bırakıyor

Sağlıkta şiddet olaylarının bir türlü engellenemediği ülkemizde başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları sık sık iş bırakma eylemleri yapıyor.

İnsan sağlığına yönelik mesleklerde çalışanlara yönelik olaylar son zamanlarda hayvan sağlığıyla ilgili veterinerlere de yönelmeye başladı.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde veterinerlere yönelik saldırı olaylarının artması sebebiyle veteriner hekimler de 1 gün iş bırakma kararı aldı.

Sakarya Veteriner Hekimler Odasının kararına göre Sakarya'daki 120 veteriner kliniği ve polikliniğinin tamamı pazartesi günü kapalı olacak, acil durumlar için açık olanlar ise sıradan işlere bakmayacak.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Son zamanlarda ülkemiz genelinde Veteriner Hekimlere karşı artan şiddet olaylarına dur demek, Sağlık sınıfının doğal üyesi olmamıza rağmen ülkemizde Sağlık çalışanı sayılmamamız ve Sağlıkta Şiddet yasasına dahil edilmemize karşı tepkimizi dile getirmek için tüm Veteriner Hekimler olarak 21 Ağustos Pazartesi günü iş bırakıyoruz.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve 56 Veteriner Hekim Odasının aldığı bu kararla haklı taleplerimizi tüm kamuoyuna duyurabilmek için kritik noktalar ve durumlar hariç 21 Ağustos 2023 Pazartesi tarihinde 1(bir) gün süreyle iş bırakma kararı alınmıştır. Alınan bu karar kapsamında;
21 Ağustos 2023 Pazartesi günü şehrimizde faaliyet gösteren 120 Veteriner Kliniği ve Polikliniğin tamamı kapalı olacaktır, acil ve hayati durumlar ve kliniklerde tedavi altında olanlar hariç hiçbir hayvana Veteriner Hekimler tarafından müdahale edilmeyecek fakat acil ve hayati durumlarda ise telefonla ulaşan tüm hasta sahiplerimizin ve hastalarımızın ihtiyaçlarına cevap verilecektir. Hasta sahiplerimize haklarımızı duyurmak ve talep etmek için aldığımız bu karara gösterdikleri destek ve anlayış için teşekkür eder, her hangi bir mağduriyet yaşamamaları için rutin klinik ziyaretlerini 21 Ağustos Pazartesi günü dışındaki günlerde planlamalarını rica ederiz.

Veteriner Hekimlerin haklı taleplerini dile getirebilmek ve kamuoyuna duyurabilmek adına aldığımız bu karar doğrultusunda 21 Ağustos Pazartesi günü Saat: 12:00’de Veteriner Hekimler olarak Kent Meydanında Basın açıklaması yapacağız ve haklı taleplerimizi yetkililere ve halkımıza duyurmaya çalışacağız."
 

AdminAdmin