YEREL
Giriş Tarihi : 18-06-2023 17:03

Sapanca'da yıllar sonra ilk kez yaşanacak! Sadece 5 santimetre kaldı

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nün su seviyesi son iki gündür artan yağışlar nedeniyle maksimum seviyeye ulaşmasına ramak kaldı. Maksimum seviyesi 32.20 olan gölün an itibari ile su seviyesi 32.15 metre olarak ölçüldü.

Sapanca'da yıllar sonra ilk kez yaşanacak! Sadece 5 santimetre kaldı

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından korunan ve sürekli olarak izlenen Sapanca Gölü'nden sevindiren haberler peş peşe gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda kış mevsiminde bile kuraklık tehlikesi yaşayan Sapanca Gölü'nde son günlerde yaşanan sağanak yağışın ardından yüzler gülmeye devam ediyor.

YILLARDIR MAKSİMUM SEVİYEYİ GÖREMEDİ!
Son olarak 2020 yılında 32.20 metre seviyesini gören ve yaşanan iklim krizleri, gibi nedenlerle bir daha maksimum seviyeleri göremeyen Sapanca Gölü'nde maksimum seviye için artık son 5 santimetre kaldı.

Maksimum seviyesi 32,20 metre olan gölde, su artışı bu şekil devam ederse gölün tahliye kapakları açılarak Çark Deresi'ne su tahliyesi başlanabilir

2015 YILINDA DA 4 YIL SONRA AÇILMIŞTI!
Medya arşivlerine göre 2011 yılında açılan kapaklar, 4 yılın ardından göl seviyesinin maksimuma ulaşması nedeniyle Çark Deresi'ne açılan kapaklar tekrardan açılmıştı.

 

AdminAdmin