YEREL
Giriş Tarihi : 24-09-2023 16:08

SASTOP heyetinden Vali Karadeniz'e ziyaret

Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) temsil heyeti, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret etti.

SASTOP heyetinden Vali Karadeniz'e ziyaret

Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) temsil heyeti, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret etti. 

SASTOP başkanlar heyetini makamında karşılayan Vali Karadeniz, SASTOP heyetinden Sakarya’daki faaliyetleri ile bilgiler aldı. Vali Karadeniz, Valilik olarak öncelikli olarak deprem hassasiyetini ve bu konuda çalışmalara başladıklarını hazırlanmış deprem raporunu tanıttı, diğer konularda ki çalışmalarından bilgiler sundu.

Sastop Sözcüsü Av. Önder Döker Platformun 2005 yılından beri yaptığı çalışmaların özetini sundu. Deprem Konusunda çok çalışmalar yaptıklarını aktaran Döker, televizyon programları ile Ağır ve orta hasarlı binalar ile ilgili çalışmalarını, zamanın Belediye Başkanı orta hasarlı binalar ile çalışma yaptığını ve bu konuda çok zorluk çektiğini, öğrencilerin sıkıntılarını konularda bilgiler verdiler. Döker, son olarak hazırladıkları Sakarya deprem raporunu katkı olması için TBMM Deprem Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu’na da sunduklarını bu konuda bir toplantı yaptıklarını bildirdi.

Türkiye’nin diğer büyük sorunu susuzluk konusunda Sakarya’nın sıkıntılarını hazırladıkları 2014 yılında Göl raporunu Ankara’da Cumhurbaşkanına sunduklarını bildiren Döker, su havzaları genel müdürlüğünde 3,5 saat toplantı yaptıklarını ve Ankara’da ve de Sakarya’da ilgili kurumlar ile toplantılar yapıldığını bu konuda geniş tedbirler alındığını ve bu dönem Büyükşehir Belediye Başkanının kontrolü altında şehrin su sıkıntısı çekmediğini açıkladılar.

Döker, "Ada treninin geçmiş yıllarda seferden kaldırıldığını, 125 yıllık Tarihi Garın Şehirden kaldırılması için eski Belediye yönetimi tarafından AVM çalışmaları yapıldığını bir önceki yerel seçim öncesi 50.000 civarında imza toplandığını, İstanbul Adapazarı arası 12 sefer yapan trenimizin 5 yıl önce tekrar sefere başladığını şu anda 5 sefer yapan Ada treninin Büyükşehir Belediye Başkanımızın halkın rahatlaması için önce vagon ilavesi yaptığını fakat Tren seferlerinin ve vagon sayısının yetmediğini ve şimdi ilave seferler için çalışmalar yaptığı konusunda bilgi aldıklarını açıkladılar. Bu güzel habere halkın ihtiyacı olduğunu ve şehrin ihtiyacı olan her konuda Belediyemizin çalışmalarının devam ettiğini ve huzurlu bir ortam yarattığını açıkladılar. Sokak hayvanları da değerlendirilen diğer bir konuydu." dedi.

Döker, "Sastop’un diğer çalışmalar konusunda raporlarını Valimize sunmak istediklerini ve öncelikle çalışmaları ile ilgili görsellerinde incelemesi için Sastop’un Kuruluşunun 19. yılının 1. toplantısı olan Ekim ayı toplantılarına davet ettiklerini açıkladılar. Sayın Valimiz YAŞAR KARADENİZ bu yoğun dönem sonrası bir araya gelmek üzere Sastop ile sözleşti. Sakarya Avrupa Birliği Derneği Sakarya şubesi Başkan ve yönetim temsilcilerinin de birlikte olduğu toplantı güzel intibalar ile son buldu." dedi.

Sastop Temsil heyeti Geç.Dönem.Baro Başk,Av.Bir Der. Başk. Av. Ü.ÖNDER DÖKER , Şeker İş Sendikası Başk OĞUZ KALAY, Geç. Dön. Ziraat Odası Başk. HAMDİ ŞENOĞLU, Bil.ve Uzlaş Der.Kur.Başk. Av..Bir. Der. Üyesi M.OKTAY ERTEM Sakarya Muh Fed.Başk.-Sakarya Muh.Der. Başk. ERDAL ERDEM, Masa Tenisi İhtisas Spor Klüb. Başk. HÜSEYİN BALTA, Sivas,Der Başk. Sağ.ve Sevgi Der. Başk Yard. AYTAÇ GÜNER,Yardıma Muhtaç Kadın. Der Başk .SAGİKOOP Başk. HÜLYA LÜLECİ Veterinerler.Odası Başk. MUSTAFA YILDIZ. Adapazarı İlçe. Meclisi Üyesi HALUK AKBAY,- G. D. Ziraat Odası Başk.. ERDİNÇ ERYILMAZ , Sak. Bis. Doğa. Spor. Der. Başk. ŞEFİK AKAR, Sak.Oto Sanatkarları Eğit. Ve Day. Der. Başk ÖZCAN OVALI, G. Dön. Lions Klb. Başk.. Reydal Turizm. İşl.SALİM ÇELİKÖRS, Genç Düşünce Platf. Başk.Siv. Top.Hark.Der. G.Başk. Yard. ERKAN AZMAN temsilen katıldılar.

AdminAdmin