GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-07-2023 18:23

SATSO’da Minyatür Tezhip sergisi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, yeni bir sanat sergisine daha ev sahipliği yaptı.

SATSO’da Minyatür Tezhip sergisi

SATSO Hizmet Binası fuaye alanında yılda birkaç kez gerçekleşen ve sanatçıların el emeği eserlerinin sergilendiği etkinler; devam ettiği süre boyunca SATSO Üyeleri ve birçok sanatseverin uğrak noktası oluyor.

Sanatçı Gonca Küçüksaraç ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin eserlerinden oluşan Minyatür Tezhip Sergisi’nin açılışı SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Kalaycı, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Kıral, SATSO Üyeleri ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Serginin kurdele kesimi sırasında konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Oda olarak misyon ve vizyonunuzda Sakarya’mızın hem sanayi hem de tarımsal anlamda gelişmesini hedeflerken bir taraftan da kültür ve sanat ile ilerlemesinde sorumluluk hissediyoruz. Sanata ve kültüre oldukça önem veriyor, şehrimizin bütün sanatçılarına ve el emeği eserlerine fuaye alanımızı açmaya devam ediyoruz. Bugünde Sanatçı Gonca Küçüksaraç ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin eserlerini Odamızda sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Bu gibi etkinliklerin yanında bizim de bu anlamda birçok çalışmamız, hayata geçirdiğimiz eserlerimiz var. Odamızın kapısı sanatçılarımıza her zaman açıktır. Tüm sanatseverleri bu eşsiz sergiyi görmek için Odamıza davet ediyorum.” dedi.

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Kıral, “Bugün yine burada çok önemli bir serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hocamız Gonca Küçüksaraç ve kursiyer öğrencilerimizin bu emekleri için kutluyor, sergilenmesinde fuaye alanlarını tahsis eden SATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Akgün Altuğ’a teşekkür ediyorum. SATSO sanata, eğitime ve kültüre çok önem veriyor ve yeni bir protokol de imzaladık. Mutfak eğitimi projesi kapsamında eğitimlerimize başladık. Bir ayağımız daima SATSO’da olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

AdminAdmin