YEREL
Giriş Tarihi : 13-12-2023 14:49

SAÜ Rektörü Al: "Ev üstünde ev olmaz"

Sakarya Üniversitesi'nin bir yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Rektör Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile aynı kampüste olmalarına ilişkin, "Ev üstünde ev olmaz." dedi.

SAÜ Rektörü Al:

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), üniversitenin bir yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenledi. Sakarya Üniversitesi Personel Lokali'nde düzenlenen basın toplantısına SAÜ Rektörü Hamza Al, rektör yardımcıları ve basın mensupları katıldı. 

Üniversitede bir yıl boyunca yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan SAÜ Rektörü Hamza Al, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Rektör Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile aynı kampüste olmalarına ilişkin gelen soruya "Bizim geleneklerimizde bir söz vardır, ev üstüne ev olmaz. Kolay değil ama ben dekanken de aynı binaları kullandık, 3 dekan aynı mekanı kullandık, biz göreve geldiğimiz zaman az da olsa olumsuzlar olduğunu duymuştuk ancak biz varken kesinlikle kurumlar arası çatışma olmaz. Yeni kampüs kurulana kadar onlar bizim öğrencilerimiz, isterse 30 yıl sürsün bu böyle. Bir kampüste iki rektörlük levhasının olması şık değil tabii ki. Biz ilk yirmiye giderken bunun hazzını yaşamak isteriz. SUBÜ’nün işi daha zor, onların öncelikleri farklı bizimki farklı. SUBÜ bizim yükümüzü almış bir üniversitedir" dedi.

AdminAdmin