GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-01-2024 16:03

Sigara Bırakmak İstiyenlere Çözüm BIKTIM TOZU

Sigara Bırakmak İstiyenlere Çözüm  BIKTIM TOZU

Sigaraya gelmesi ön görülen zamlardan sonra en ucuz sigaranın 51,5 TL olması beklenirken sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların sayısı da git gide artıyor. Triyakiler ise çareyi aktarlarda arıyor.

Üsküdar’da 25 yıllık aktar işletmecisi Bilal ERMİŞ’in hazırladığı karanfilli bıktım tozu halk arasında yoğun talep görüyor. Yoğun talep karşısında üretim hacimlerini arttırmak zorunda kaldıklarını belirten Ermiş, muhabirimize önemli açıklamalarda bulundu.

Ermiş, sigaradan bıktım diyenlere hazırladıklarını ifade ettiği karışımın yalnızca bitki bileşenlerinden oluştuğunu, içerisinde nikotin olmadığını fakat beyinde nikotonik etki yaptığını vurgulayarak sigaranın sanıldığından daha kolay bırakıldığını ifade etti. Halk arasında bıktım tozu ismiyle ün yapan karışımın bilimsel çalışması için Tübitak Marmara Araştırmalar Merkeziyle iyi niyet sözleşmesi yaptıklarını belirten Ermiş, bu formülün sadece ülkemizde değil, dünyada da rağbet göreceğini belirtti. Özellikle Türk cumhuriyetlerinin ilgilendiğini söyleyen Ermiş, ihracat potansiyeliyle birlikte ülke ekonomisine de ciddi katkılar yapılabileceğini söyledi. 

Ermiş sözlerine şöyle devam etti: “Hazırladığımız bıktım tozu 13 çeşit bitkiden oluşuyor ve ilaç etken maddesi içermiyor. Kullanıcılar akıllarına her sigara geldiğinde bu tozdan nohut tanesi kadar alıp emerek tüketiyorlar. Beyinde nikotinden etkilenen reseptörleri etkisiz hale getirirken arkasından sigara yakıldığında tat vermiyor. Her sigara istendiğinde bıktım tozu alınacağı için ilk kullanımdan itibaren sigara bırakılmış oluyor. Tiksindirici etkisiyle de 3 ila 7 gün içerisinde sigara tamamen unutulmuş oluyor ve bıktım tozunu da bırakabiliyorlar. Yan etkisi olmadığı gibi bağışıklığı güçlendirici ve stresi azaltıcı etkisi de var. Yani sigarayı bırakanların asabi hallerine de çözüm oluyor. Dolayısıyla sigarayı bırakamıyorum bahanesini ortadan kaldırıyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

 

AdminAdmin