EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-10-2023 17:36

Son dakika: İsrail-Hamas çatışması piyasaları da etkiledi! Altından yeni rekor

Son dakika: İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle güvenli liman olarak bilinen altına olan talep patladı. Güne 1.670 lira seviyelerinden başlayan altının gram fiyatı, öğleden sonra hızlı bir yükseliş göstererek 1.715 lirayla rekor kırdı.

Son dakika: İsrail-Hamas çatışması piyasaları da etkiledi! Altından yeni rekor

Hamas'ın 7 Ekim tarihinde İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla bölgede gerginlik arttı. İsrail'in karşılık vermesi ve Gazze'yi bombardıman altına almasıyla çatışmaların şiddeti bir hayli yükseldi. Yaşanan gelişmeler piyasaları da doğrudan etkilerken, güvenli liman olarak bilinen altına talep arttı. Altının gram fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Güne 1.670 lira seviyelerinde başlayan altının gram fiyatı, öğleden sonra hızlı bir yükseliş gösterdi. 45 liralık bir yükseliş kaydeden gram altın, 1.715 lirayı görerek rekor kırdı.

Saat 16.40 itibarıyla altının gram fiyatı 1.704 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.900 liradan, cumhuriyet altını ise 11.937 liradan satılıyor. Dolar ise 27,80 seviyesinde bulunuyor.

Savaşın altın fiyatlarına her zaman etki ettiğini belirten uzmanlar, şu an 1.900 dolar seviyelerinde bulunan altının ons fiyatının 2 bin dolar seviyesine yükselmesini beklediklerini söyledi.

AdminAdmin