GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-03-2024 12:37

Süt üreticisi destek bekliyor!

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mahit Tınmaz, devletin üreticiyi yeterince desteklemediğini belirterek; “Süt üreticileri artan maliyetler karşısında ayakta durmakta zorlanıyor. Birçok üretici destek alamadığı için işi bırakıyor” dedi.

Süt üreticisi destek bekliyor!

En az 2 lira olmalı:

Sakarya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mahit Tınmaz, süt fiyatlarının üretici açısından yetersiz, tüketici açısından ise yüksek olduğunu belirterek; “Fiyatların artmasını isteyebiliriz, ancak tüketici açısından bu rakamlar yüksek geliyor. Satıcı için ucuz, alıcı içinse pahalı bir denge her zaman var olmuştur. Devletin desteklemesi hala 50 kuruş olarak devam ediyor. Bu desteğin en az 2 lira olması gerekiyor” dedi.

Köylü nüfüs yaşlanıyor:

1052 faal süt üretisi kaldığını da ileri süren birlik Başkanı Tınmaz, “Köylü nüfusu artık yaşlanıyor. Son yıllarda işler daha zorlaştı. Yeni nesil para bırakmadığı için bu işlerle uğraşmak istemiyor. Devlet üretimi desteklemezse , üretici memnun olabilir ancak tüketici mutsuz olacak ve üretim azalacaktır. Yem fiyatları sürekli artıyor. Bir çuval yem zammı 100 liraya geçti. Ama süt fiyatları yine aynı. Üreticiye ödenen fiyat 13,50TL. Yılbaşından sonra süt fiyatların da beklentimiz 15-16 rakamında artması yönündeydi. Ancak şu anda fiyatlar istenilen düzeyde değil" şeklinde konuştu.

Süt üretimi artacak:

Tınmaz, önümüzdeki aylarda hayvanların yavrulama dönemi başlayacağını da belirterek; “Koyun ve keçilerde yavrulama dönemi ile birlikte süt üretimi artacak. Bu da talebi artıracak. Bölgemiz için belki önemsiz gibi görünebilir ancak bu durum, diğer bölgelerde süt arzının artmasına ve fiyatların düşmesine neden olabilir. Ancak üç ay sonra her şey normale dönecektir” dedi.

EditörEditör