YEREL
Giriş Tarihi : 18-12-2023 17:02

Taraklı’da 'Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Gelenek Temcid' konulu panel düzenlenecek

Taraklı’da Temcid geleneğinin tekrar canlandırılması, vatandaşlarda farkındalık yaratılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Taraklı’da Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Gelenek Temcid” konulu bir panel düzenlenecek.

Taraklı’da 'Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Gelenek Temcid' konulu panel düzenlenecek

Taraklı ilçesinde geçmiş yıllarda Ramazan ayı süresince sahur vaktinde minarelerde okunan “Temcid” günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimiz arasına girdi. Taraklı’da Temcid geleneğinin tekrar canlandırılması, vatandaşlarda farkındalık yaratılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Taraklı’da Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Gelenek Temcid” konulu bir panel düzenlenecek.

Taraklı Belediyesi Toplantı Salonunda 21 Aralık 2023 Perşembe günü saat 14:30 da düzenlenecek panelin Moderatörlüğünü Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli Folklor Araştırmacısı Suzan Bingöl yapacak. Panelistler; Sakarya Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Çalgı Eğitimi Bölümünde görevli Prof. Dr. Ferdi Koç, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Tıp Doktoru Abdullah Uysal ve Taraklı Belediyesi Meclis Eski Üyesi Alaattin Yılmaz’dan oluşuyor.

Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Temcid” geleneği aynı zamanda Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanterinde İlimiz adına kayıtlı bir unsurumuz olarak dikkat çekmekte, bu yönüyle de yaşatılması gerekmektedir. 2024 yılı Ramazan ayında Taraklı İlçemizde Temcid’in tekrar başlatılabilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından çalışmalara devam edilmektedir" denildi.

EditörEditör