GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2024 11:06

‘Tarım arazileri rant için yok edilmesin!

Her an depremin yaşanabileceği ilimizde imara sakıncalı yerlerin yanı sıra tarım arazilerinin de imara açılması tepkileri beraberinde getirdi. Vatandaşlar, sakıncalı arazilerle tarım alanlarının kesinlikle imara açılmamasını istediler.

‘Tarım arazileri rant için yok edilmesin!

İmara sakıncalı

Serdivan’da büyük bölümü imara sakıncalı olan eski köy yerindeki arazilerin birileri tarafından toplanmaya başlanmasının ilçede ‘imarda oyun hazırlığı’ olarak konuşulması üzerine gazetemizde bu konuyu gündeme taşıyarak vatandaşların tepkisini dile getirmiştik.

Deprem bölgesi

Bugüne kadar Serdivan’da eğim ve yaşanan heyelanlar nedeniyle imara sakıncalı olduğu için eski köy yeri imara açılmamıştı. Ancak, yer toplayanların girişimiyle seçimden sonra buranın imara açılacağı söylemleri üzerine vatandaşlar, “Burası deprem bölgesi değil mi? Rant uğruna riskli alan olan bölge imara açılabilir mi? Bir daha deprem acısı yaşamak için böyle bir uygulamayı istemiyoruz” dediler.

Tarım arazileri

Vatandaşlar belediye başkanlarının artık rant uğruna imara sakıncalı yerler kadar tarım arazilerini de imara açmamalarının gerektiğini belirterek, “Yenikent yolunda tarım ürünü yetişecek arazilerde şimdi binalar mantar gibi bitmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi bu imara nasıl izin verdi? Bunu bile anlamak mümkün değil. Bugüne kadar giden gitti ama artık ne tarım arazileri ne de sakıncalı yerler imara açılmasın” diye konuştular.

 ‘Tarım arazileri rant için yok edilmesin!’

YENİGÜN sorumlu gazetecilik anlayışı ile 16 Mart Cumartesi günü Serdivan’da riskli olan bölge ile ilgili imar hazırlığı yapıldığı yönündeki iddiaları ‘Serdivan’da imar oyunu’ başlığı manşetine taşıdı. Bu manşet üzerine vatandaşlar sadece sakıncalı değil tardım arazilerinin de imara açılmaması gerektiğini belirttiler.

EditörEditör