GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 11:47   Güncelleme : 02-01-2024 11:48

Türkiye Binicilik Federasyonu, Sakarya'da tesis kuracak

Türkiye Binicilik Federasyonu'nun ülkemizde bu sporun geliştirilmesi ve her at için binlerce Euro'nun yurt dışına çıkışının önlenmesi için kuracağı tesis için Sakarya öne çıktı. Federasyon ve devlet kurumları Sakarya'da yer tespitinde sona yaklaştı.

Türkiye Binicilik Federasyonu, Sakarya'da tesis kuracak

Türk milletinin tarihinde önemli yeri olan atlar ve atlı sporlar son yüzyıllar içerisinde ne yazık ki gereken ilgiyi görmedi. Son yıllarda başta Türkiye Binicilik Federasyonu ve Türkiye Jokey Kulübü olmak üzere atlı sporlarda başı çeken kurumların çalışmalarıyla önemli adımlar atılmaya başlandı. Türkiye Binicilik Federasyonu, şimdi ise at yetiştiriciğinde mesafe kat etmek ve her at için on binlerce Euro'nun yurt dışına gitmesini engellemek için yeni bir çalışma başlattı.

Medyabar'ın haberine göre, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer ve beraberindeki heyetin geçtiğimiz aylarda Sakarya'ya gelerek incelemelerde bulunduğu ve bazı bölgelerle ilgili tespit yaptıkları öğrenildi.

Sakarya sınırları içerisinde belirlenen yaklaşık 400 dönümlük arazinin tesis kurulması amacıyla federasyona tahsis edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde çalışmalar başlatıldı.

Kurulacak tesiste geleceğin şampiyonu atların doğum ve yetiştiriciliğinin yapılacağı alanların yanı sıra bunun için gerekli olan padok, seyishane, nalbant tesisi, hakem ve sporcu eğitim tesisi gibi tesisler de yer alacak. Bu tesislerde yüzlerce kişiye istihdam alanı açılacakken, binicilik sporu meraklılarının Sakarya'yı tanımasıyla yeni ekonomik pazar da oluşacak.

AdminAdmin