GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2024 16:21

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği için güç birliği

Atauzder Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve TEMUD geçici Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özdemir, Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) seçimlerine birlikte katılma kararı aldı.

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği için güç birliği

Atauzder Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve TEMUD geçici Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özdemir, Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) seçimlerine birlikte katılma kararı aldı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"*Emekli Uzman Çavuşlar
*Aktif görev yapan Uzman Çavuşlar 
*Atanamayan Eski Uzman Çavuşlar 
*Gaziler
*Görevde yaralanıp gazilik hakkını alamayan Uzman Çavuşların;
Sorunlarına yönelik bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar ve görüşmelere ek olarak TEMUD çatısı altında fazlasıyla güçlenerek daha geniş kapsamda konuların aciliyetine göre çalışmalarımız hız kesmeden devam edilecektir. Çalışmalarımız geçici çözüm ile değil, kökten çözüme kavuşacak şekilde yapılacaktır.

EMEKLİ UZMAN ÇAVUŞLAR
Özellikle Emekli Uzman Çavuşların sorunlarını ivedilikle çözülmesi için 6000 sayılı Kanun uyarınca sivil memurluğa geçirilerek sivil memur statüsünde emekli edilen Uzman Çavuşların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğine ilişkin ilgili makamlarca görüşülerek ivedilikle çalışmalar başlatılacaktır. Subay emeklilerine verilen tazminat haklarından ve Emekli Uzman Çavuşlar alamadıkları 3600 ek gösterge için verilmesi gereken 1 (Bir) derece başta olmak üzere camiamızın sorunlarına kısa vadede çözüm bulunması için canla başla mücadele edeceğiz. 

AKTİF GÖREV YAPAN UZMAN ÇAVUŞLARIN SORUNLARI
Uzman Çavuşların özlük hakları ile ilgili sorunlar; Sağlık yönetmeliği, tayin yönetmeliği, kıdemlerin rütbeden sayılmaması ve diğer özlük haklarının düzeltilmesiyle beraber kadroya geçirilmeyi beklemektedirler. Bu düzenlemelerle beraber binlerce profesyonel mesleklerini devam edeceklerini düşünmekteyiz. Sadece Uzman Çavuşların talebi geleceğe umutla bakmak, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü canla başla korumaktır.

ATANAMAYAN UZMAN ÇAVUŞLARIN ATANMASI
3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5’inci maddesinde “Uzman Erbaşların 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 92’nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için 2016 yılından önce 2 yıl olan hizmet yılın 2016 yılından sonra 7 yıl olarak değiştirilmiştir. Bu kanuna istinaden devlet eliyle uygun kadrolara atama yapılması için durmaksızın çalışmalara devam edilecektir.
Uzman Çavuşlar camiasının sorunlarının çözüldüğü, güzel yarınlar için huzur ve güven içinde görevine devam etmesi adına desteklerinizi bekliyoruz. 

İNANDIK BAŞARACAĞIZ!"

AdminAdmin