YEREL
Giriş Tarihi : 08-09-2023 20:32

Üzerinden 22 bin 500 TL çıktı, 'kefen param' dedi

Sakarya’da zabıtanın yaptığı denetim sırasında dilenirken yakalanan yaşlı adamın üzerinden 21 bin 500 TL para çıktı. Zabıta karakoluna getirilen yaşlı adam “o para benim kefen param” diyerek kendini savundu.

Üzerinden 22 bin 500 TL çıktı, 'kefen param' dedi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan denetimler aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz günlerde zabıta ekibini görünce paraları havaya saçan ithal dilenciden sonra bu kez bir başka ithal dilenci zabıtanın denetimin de yakayı ele verdi. Adapazarı Atatürk Bulvarı üzerinde dilencilere yönelik çalışma yapan Büyükşehir zabıta ekibi vatandaşlardan para dilenen Erdoğan K. isimli şahsı kontrol etti. Üzerinde 4 kat elbise olan yaşlı adamın dilendiğini tespit edin zabıta Erdoğan K.’yi zabıta karakoluna getirdi.

Zabıta karakolunda 4 kat elbise giymesinin sebebi olarak 20 yıl önce bağırsak ameliyatı olduğunu ve sonrasında üşemeye başladığını ileri süren Erdoğan K. geçimini Sakarya, Düzce ve Kocaeli’de yara bandı ile tespih satarak kazandığını belirtti.  Zabıta ekibi tarafından üst araması yapılan Erdoğan K.’nin cebinden 2018 yılında Bursa’nın Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçede dilencilik gerekçesiyle kesilen 2 adet ceza tutanağı çıktı. Makbuzları “bana o zaman haksızlık yaptılar. O nedenle taşıyorum” diyen Erdoğan K.’nin yapılan üst aramasında ise 21 bin 50 TL çıktı.

Ceplerinden çeşitli miktarlarda 10 bin TL nakit para ile bedeli 11 bin 500 TL yazılı altın çıkan Erdoğan K., “ Bunlar benim kendi paramdır. O para benim kefen param” diyerek kendini savundu. Üzerindeki paraların listesini de tutan Erdoğan K. hakkında Sakarya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekibi Kabahatler Kanunu kapsamında bin 297 TL para cezası kesildi. Zabıta, son olarak Düzce’de oturan şahsı Sakarya Büyükşehir Terminali’nden otobüse bindirerek memleketine gönderdi.

AdminAdmin