GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 15:22

UZMANINDAN YATIRIM TAVSİYELERİ

Seçim öncesi yatırım yapmak isteyenler için uzmanlar, önemli değerlendirmelerde bulunarak yatırımcıları uyarıyor. İşte uzmanların değerlendirmeleri:

UZMANINDAN YATIRIM TAVSİYELERİ

Borsa ve Altın:

Uzmanlar, borsa tarafında yaşanan fiyatların kalıcı olmadığını vurguluyor. BIST-100 endeksindeki düşüşlerin geçici olduğunu ve uygun fiyatların kalıcı olmayacağını belirtiyorlar.
Gram altın tarafında ise, 3 bin TL'nin üzerinde fiyatlamaların beklendiğine dikkat çekiliyor. Altın ve döviz cephesinde, FED'in faiz indirimleriyle ons altında yükselişlerin hızlanması bekleniyor.

Yatırım Stratejileri:

Uzmanlar, ihtiyaç dışı nakit tutulmaması yönünde uyarıda bulunuyorlar. TL ve dövizde nakit ihtiyaç dışı fazla tutulmamalı, ancak TL faizli ürünler kısa vadeli parayı park etmek için kullanılabilir.
Borsada alım yapmak isteyen yatırımcılar için seçici olmaları, kâr ve satış beklentileri yüksek olan sektör ve hisselere yönelmeleri öneriliyor.
Döviz cephesinde ise, dolar/TL kurunda yılın devamında yükselişlerin beklendiği belirtiliyor. Ancak dikkatli bir risk yönetimi ve dengeleme yapılması tavsiye ediliyor.

Seçim öncesi ve sonrası piyasalarda volatilitenin her iki yönde de çalışabileceği görüşünde olan uzmanlar, panik satışların kayıpları derinleştirebileceğine ve piyasanın toparlanma fırsatının dışında kalınabileceğine dikkat çekiyorlar.
Yatırımcıların, risk algılarına ve getiri beklentilerine göre birikimlerini dengeli bir şekilde portföylerde değerlendirmeleri önem arz ediyor.

EditörEditör