YEREL
Giriş Tarihi : 17-11-2023 00:28

Yunus Tever aday olacak mı? Açıkladı

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olup olmayacağına ilişkin açıklamada bulundu.

Yunus Tever aday olacak mı? Açıkladı

Yerel seçimler yaklaştı siyaset arenası kızıştı. Büyükşehir belediyesi ve ilçelerde aday adayları yavaş yavaş belli olmaya başlarken AK Parti’de ise büyük yoğunluk yaşanıyor.

Seçimde ön plana çıkmak isteyen aday adayları önceliği Ankara’ya verirken AK Parti Sakarya İl Başkanlığı ise bu sürede boş kalmıyor.

Aday adaylarının “Aday” olabilmek için hem saha da hem de masada gösterdikleri çalışmalar ise AK Parti’de adeta gövde gösterisine dönüşüyor.

Yapılan her başvuru ile AK Parti Teşkilatının gövde gösterisi artarken merak edilen konuların başında ise İl Başkanı Yunus Tever’in aday adayı olup olmayacağı geliyor.

Başkan Tever Tv264’e özel açıklamalarda bulunarak seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu ve “Aday olacak mısınız?” sorusuna cevap verdi

"Seçim süreci bayram havasında geçiyor"

Seçimlerin  AK Parti için bayram havasında geçtiğini söyleyen Başkan Yunus Tever, ilçe teşkilatları ve il genelinde çok hareketli bir süreç içinde olduklarını ifade etti. 22 Kasım’a kadar Büyükşehir aday  adayları başvurularının alınacağını ifade eden Tever, “26 Kasım’da temayül yoklaması yapacağız. Temayül yoklaması bizim teşkilat içerisinde yaptığımız bir uygulama” diyerek bunun dışında halk oylamaları ve anketlerin bir yandan devam ettiğini dile getirdi.

"İlçelerde yoğun hareketlilik var"

3 Aralık’a kadar belediye meclis üyesi aday adaylarının başvurularının alınacağını ve sürecin böyle işleyeceğini söyleyen Tever, sonrasında genel merkezin, komisyonların  karar vereceğini belirterek, “Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı belirleyip teşkilatlarımızla birlikte hazır olan çalışmamızı uygulamaya koymuş olacağız” dedi. Şu anda 34 aday adayı olduğunu ifade eden Tever, “İlçelerde yoğun hareketlilik var. Bir yandan sisteme girişlerimiz devam ediyor. Bir yandan da aday adaylarımızla görüşmelerimiz devam ediyor” sözlerini kullanarak bu sayının gittikçe artacağını dile getirdi.  

"Adaylığım söz konusu değil"

Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için kendi adına TV 264 ve Medyabar mikrofonlarına açıklamalarda bulanan Tever, il başkanlarının ve mevcut ilçe başkanlarının adaylığının söz konusu olmadığını belirtti. Genel merkezin böyle bir kararı olduğunda her görevi yapmaya hazır olduğunu söyleyen Başkan Yunus Tever, “İl başkanı olarak görevimin başındayım. Aday adaylığı veya bir yere müracaatımız, talebimiz söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

"Seçimlerde 17-0'ı elde edeceğiz"

Sakarya’ya layık bir şekilde en güzel hizmeti vermek için mücadelen ettiklerini belirten Tever, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak 17-0’ı elde edeceklerini vurguladı. Tever, bundan en ufak endişe duymadıklarını söyleyerek, “Süreç tamamlandıktan sonra en yakın zamanda belediye başkan adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız ve seçim çalışmalarımıza başlamış olacağız” dedi.

"MHP ve teşkilatları ile uyumlu çalışmadayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin kararı neticesinde ittifak sürecinin neticelenmiş olacağını söyleyen Tever, “Sakarya’da Cumhur ittifakı ortağımız MHP ve teşkilatlarıyla birlikte gayet uyumlu bir çalışmayı hali hazırda devam ettiriyoruz” diyerek ittifak sürecinin neticelenmesinin ardından belirlenen karar neyse o karara uygun şekilde birlik ve beraberlik içerisinde  çalışmaları yapmış olacaklarını ifade etti .

EditörEditör