YEREL
Giriş Tarihi : 26-12-2023 11:19   Güncelleme : 26-12-2023 11:43

İYİ Parti'den Sakarya'da şehitler için yürüyüş

İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki terör saldırılarında şehit olan 12 asker için yürüyüş düzenledi.

İYİ Parti'den Sakarya'da şehitler için yürüyüş

Irak'ın kuzeyinde 2 günde gerçekleştirilen terör saldırılarında şehit olan 12 asker için Sakarya'da İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından yürüyüş düzenlendi.

Yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla terör aleyhine slogan atarak Çark Caddesi Atatürk Lisesi üzerinden Orhan Camii önüne kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Uçak; “İçinde bulunduğumuz durumu anlatmak gerçekten çok zor. Memleketin evlatları, vatan için, millet için yani hepimiz için canlarını feda ediyorlar. Biz bunun karşısında ne yapıyoruz. Önceden tepkisizliğe kızardık, öfkelenirdik. Şimdi durum çok daha vahim. Mehmetçiğin şehit olduğu gece, devlet televizyonunda müzik programı yapılıyor. Gazi meclisimizdeki güya milletvekilleri, şehitler için yayınlanacak bildiriye imza atmıyorlar. Kralın biri öldü diye ilan edilen yas, şehit olan 12 vatan evladı için ilan edilemiyor. Yüce Türk Milleti her bir ferdi için yekvücut olup özüne dönmelidir. Yüce Türk Devleti dağda, şehirde ve hatta meclisteki hainlere gereğini yapacak kudrettedir ve iktidar sahipleri gereğini yapmalıdır. Bizler biliyoruz ki kudretli Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları her zaman vatan ve millet için canlarını feda etmeye hazırdır. Ancak devleti yönetenler bu canlar feda olmasın diye üstüne düşeni yapmalıdır. Bizler de millet olarak Mehmetçiğimizin ölümüne alışmayacağız, şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkıp, onları daima anacağız” dedi.

Düzenlenen basın açıklamasının ardından şehitlerimizin ruhu için Kuran okunarak, lokum dağıtıldı.

AdminAdmin