YEREL
Giriş Tarihi : 20-10-2023 15:27

Kamudan istifa edecek aday adayları takvimi bekliyor

2024 yerel seçimleri öncesinde partilerden aday adaylık düşünen isimler için en kritik süreç başladı. Çok sayıda isim aday adaylık için çalışmalarına başlarken devlet memurları ve bürokratlarda YSK'nın takvimini beklemeye başladı. Son kulislere göre Sakarya'da özellikle merkez ilçelerde önemli bürokratların isimleri geçiyor. İşte detaylar...

Kamudan istifa edecek aday adayları takvimi bekliyor

2024 yerel seçimleri öncesinde partilerden aday adaylık düşünen isimler için en kritik süreç başladı. Çok sayıda isim aday adaylık için çalışmalarına başlarken devlet memurları ve bürokratlarda YSK'nın takvimini beklemeye başladı.

Sakarya'da özellikle ilçe belediyelerinde aday adaylık düşünen bazı önemli isimlerin nabız yoklamaya başladığı ancak memuriyetten dolayı aday adaylıklarını açıkça ilan etmedikleri ifade ediliyor.

 

Kulislere göre özellikle Arifiye, Serdivan, Sapanca, Erenler ve Ferizli ilçelerinde ismi kulislerde konuşulan memur ve bürokratlar kamudan istifa takvimini bekliyor.

Özellikle bu ilçelerde kendilerine aday adaylık teklif edilen isimlerin Ankara turlarına başladığı ve aday adaylıklarını açıklamak için kamudan istifa tarihini bekledikleri öğrenildi.

2019 yerel seçimlerinde kamudaki görevlerinden istifa etmek isteyenler için verilen son tarih Aralık 2018 olmuştu. Bu seçimlerde de YSK'nın kamudan istifa etmek isteyenler için Aralık ayı başına kadar süre tanıması bekleniyor. Ancak henüz bu konuda resmi takvim açıklanmadı.

AdminAdmin