YAŞAM
Giriş Tarihi : 13-03-2024 15:53

Kocaeli'ne Yeni Bir Kazanım: Uluslararası Kocaeli Fuar Merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin ihtiyaçlarına cevap verecek önemli bir proje olan "Uluslararası Kocaeli Fuar Merkezi"ni hayata geçiriyor.

Kocaeli'ne Yeni Bir Kazanım: Uluslararası Kocaeli Fuar Merkezi

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın seçim beyannamesinde yer alan bu proje, İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı'ndaki Uluslararası Fuar Merkezi (İnterteks)'nin Cengiz Topel Havalimanı yakınındaki 320 dönüm araziye taşınmasıyla gerçekleşecek.

Uygulama projesi hızla ilerleyen Uluslararası Kocaeli Fuar Merkezi, kapsamlı ve çok donanımlı bir yapıya sahip olacak. Projede yer alacak olan 60 dönüm sergi alanları, fuar alanları, etkinlik salonları ve 2 bin kişilik kongre merkezi, birbirinden bağımsız olarak tasarlanacak. Ayrıca, bu alana modern bir otel de inşa edilecek.

Uluslararası Kocaeli Fuar Merkezi'nin birçok etkinliğe ev sahipliği yapması beklenirken, projenin kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Bu önemli proje, Kocaeli'nin ticari ve kültürel hayatına yeni bir ivme kazandıracak ve bölgenin uluslararası arenada daha görünür hale gelmesini sağlayacak.

EditörEditör