GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-02-2024 16:25

SATSO, Abhaz Acıkası'na Coğrafi İşaret Tescili Aldı!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Abhaz Acıkası için yapılan Coğrafi İşaret Tescil başvurusunun Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak tescillendiğini duyurdu.

SATSO, Abhaz Acıkası'na Coğrafi İşaret Tescili Aldı!

Abhaz Acıkası'nın coğrafi işaret tesciliyle birlikte Sakarya, toplamda 13 coğrafi işaret tesciline sahip olan bir il haline geldi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sakarya'mızın göçlerle kurulmuş, farklı kültürlerin etkisi altında gelişmiş zengin bir yerel mirasa sahip olduğunu gösteren yeni bir coğrafi işaret tescili daha aldık" dedi.

Altuğ, devamında şunları söyledi: "Şehrimizin geçmişinden gelen kültür mirasını geleceğe taşımak için gösterdiğimiz çabayı bir kez daha kanıtlıyoruz. Abhaz Acıkası'nın coğrafi işaret tesciliyle, Sakarya'nın yerel ürünlerine sahip çıkma ve tanıtma misyonumuzu sürdürüyoruz."

Ana malzemesi kapya biber ve baharat olan Abhaz Acıkası genellikle kahvaltılarda tüketiliyor. SATSO, bugüne kadar Sakarya'nın tarihi ve kültürel mirasını tanıtan birçok yayının yanı sıra, coğrafi işaret tescili başvurularıyla da şehrin yerel ürünlerine destek olmayı sürdüreceğini belirtti.

Altuğ, son olarak, "Bu coğrafi işaret tesciliyle, Sakarya'nın kültürel mirasını daha geniş kitlelere tanıtacak ve gelecek nesillere aktaracak olmanın gururunu yaşıyoruz. İlimize ve Sakaryalılarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

EditörEditör