DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert Advert Advert
Metin Nişancık
Metin Nişancık
Giriş Tarihi : 25-08-2025 06:57

TÜRASAŞ Varken Neden Eurotem?

Sakarya’da bir süredir konuşulan iddia var: Milli Tren ve Gaziray setleri artık TÜRASAŞ’ta değil, Hyundai Eurotem’de üretilecekmiş. Doğruluğu hâlâ muamma olan bu söylenti, şehirde büyük merak ve aynı zamanda ciddi bir rahatsızlık yarattı.

 

Çünkü unutmayalım, milli trenin doğduğu yer TÜRASAŞ’tır. Yıllardır Sakarya’nın göğsünü kabartan projeler oradan çıktı. Gaziray setleri de yine TÜRASAŞ’ın alın teriyle raylara indi. Peki şimdi ne değişti de adres Eurotem oluyor?

 

Burada mesele sadece üretim değil. Eurotem elbette güçlü bir tesis, yabancı ortaklı olması ona belli bir avantaj da sağlıyor. Ama “milli” dediğimiz bir projeyi neden öncelikle kendi öz kurumumuzda yapmıyoruz? Milli trenin ruhu, adı üstünde, yerli ve milli olması değil mi?

Milli trenin ana üreticisi TÜRASAŞ iken, projeyi Eurotem’e kaydırmak hangi mantığın ürünü?

TÜRASAŞ’ın geleceği, rolü, emeği ne olacak?

Bu karar şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanacak mı, yoksa yine kulaktan kulağa yayılan bir söylentiyle mi geçiştirilecek?

 

Bu şehir, yıllardır Türkiye’nin demiryolu kalbi oldu. TÜVASAŞ’tan TÜRASAŞ’a uzanan yol, sadece bir fabrikanın hikâyesi değil; Sakarya’nın emeğinin, bilgisinin, tecrübesinin özetidir. Eğer birileri milli tren projesini başka adreslere kaydırmaya niyetliyse, önce çıkıp Sakarya halkına bunun nedenini anlatmalıdır.

 

Aksi takdirde ortada milli değil, sadece adı “milli” olan bir tren kalır.

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Metin Nişancık

Metin Nişancık

DİĞER YAZILARI Makamlar Ağır Gelmeye Başladı! Karavan Değil, Vicdan Otoparkı Taşeronun Umudu Beklemede, Hakkı Kasada! BAŞKA HENDEK YOK! Liyakat Tatilde, Torpil Mesai’de! 7 belediye başkanı AKP’ye geçiyor, peki bunların kaçı Sakarya’dan? Yeşil-Siyah Hikâyenin En Güçlü Sayfası: Tribün Sakarya Sağlık Müdürlüğü’nde Koltuk Savaşları! Sakaryaspor’da Neler Oluyor? Tek Arabalık Yola Üç Vasıta: Bu mu Ulaşım Çözümü? Rotasyonun Çarpıtılan Yüzü Bir Gün O Otobüse Bin Sayın Başkan! CHP’de Makamın Hakkını Veren Var, Bir de Kapı Kapı Gezenler Var MESELE AĞAÇ MI, SİYASET Mİ? Kibar Holding Nerede, Karasu Ne Bekliyor? MEVKİLER GİTTİ, MAKAMLAR KALDI Her Şeyden Önce Gazeteciyim Vergi Dairesinde Konuşulanlar, Koltuk Sarsar mı? Görevler Geçici, Hizmet Kalıcı: Yiğit Turan’ın Ardından Bir Vefa Yazısı Adapazarı’nda Bayraklar Neden Yoktu? Metin Nişancık - Erenler’de Kriz Yok, Algı Var! Erenler’e Hizmet Mi, Engel Mi? 1 Mayıs’ta Yarım Kalan Bir Cümle: Baba Ezeli Rakibe Tebrik, Sakaryaspor’a Vefasızlık Tever Konuştu, Curoğlu Gerçekleri Hatırlattı Başkan Dinç’ten Bir Kart, Bir Yuva, Bir Umut Uğur Kobaş Neden Gençlik ve Spor İl Müdürü Olmalı? Bir Anne, Bir Belediye Başkanı ve Kalplere Dokunan Bir Hikâye Milletvekili Nasıl Olmalı? Cennete Giden Yol AK Parti’den mi Geçiyor? Dikkat: Kaos Çıkabilir! Adapazarı, 55 yıl önce tramvay ile buluşacaktı Erenler'de Şenol Dinç Farkı: Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Desteklenmesi Gereken Basın Emekçileri Yusuf Alemdar’a Açık Davet! KÖPEKLER! Sakarya Yerel Seçimlerini Geride Bıraktı! Serdivan'da Seçim Heyecanı: Osman Çelik ve Yusuf Haldızoğlu ile Gündemden Notlar Serdivan'da Dikkat Çeken İftar: Aydoğan Arslan ve CHP'nin Yokluğu! AK Parti'nin Siyasi Taktiği: Gölgeler Arasında Kaynarca 44 Yıllık Bir Aile Bağının İftarı: Babamın Dostları ile Bir Akşam Serdivan'da Siyasi Arena: Aydoğan Arslan'ın Yolculuğu ve Vaatleri HENDEK'TE NEFER SAVAŞI! Seçim var yakında... Sakarya'nın Kanayan Yarası: Belediye Otobüsleri! İTHAL ADAY! AK Parti, 1 Ocak'ta Seçime Tam Hazır Olacak Sadece gülüyorum! DEMİŞTİM ADAY OLMA DİYE! AK PARTİ SAKARYA'DA SEÇİMİ ALIR! Gazeteci olmayan yazarlar! Yerel Seçimlerde SAPANCA MUHALEFET SAKARYA'DA ADAY BULAMIYOR! AK PARTİ SAKARYA'DA ADAY SORUNU YAŞAMIYOR... Peki sizin başkan ne veriyor? Yerel Siyaset TOZ DUMAN! İş Allah’a kaldı! Milletin derdi EKMEK Ders olmuyor mu ? Ekrem Başkan ve Yerel Seçimler Hayrola SEDAŞ! Bu rüşvetin hesabını kim soracak? Kazanır mı ? KESİN! YORGUN! Değişti galiba! O zaman abiler Yönetsin HASTANEYİ! NEDEN HEDEF SERDİVAN ? Klasik! Nerede O Bayramlar.. Kaldırımlar diyorum! HAKKINI FAZLASIYLA VERİYOR Yetmiyor! MERHABA.. BİZ GELDİK!
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY1229
  • 2FENERBAHÇE1228
  • 3TRABZONSPOR1225
  • 4SAMSUNSPOR1223
  • 5GÖZTEPE1222
  • 6BEŞİKTAŞ1220
  • 7GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ1219
  • 8CORENDON ALANYASPOR1215
  • 9TÜMOSAN KONYASPOR1214
  • 10ÇAYKUR RİZESPOR1214
  • 11KOCAELİSPOR1214
  • 12RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ1213
  • 13HESAP1213
  • 14GENÇLERBİRLİĞİ1211
  • 15KASIMPAŞA1210
  • 16ZECORNER KAYSERİSPOR129
  • 17İKAS EYÜPSPOR128
  • 18MISIRLI127
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
bets10 giriş